Kesäleiri

 

Mikä ihmeen PiTan kesäleiri?

Pitäjänmäen Tarmon kesäleiri on kaikille 8-14v tytöille ja pojille avoin perinteinen, toiminnantäyteinen kesäleiri. Vaikka leiri on PiTan nuorisojaoston järjestämä, ei tarvitse olla seuran jäsen tai edes intohimoinen urheilun harrastaja päästäkseen leiriläiseksi.

Leiri pidetään Bengtsårissa, kaupungin omistamalla leirisaarella Hankoniemen pohjoispuolella. Saari on luonnonkaunis, vehreä ja lehtomainen paratiisi.

Leirille lähdetään yhteiskuljetuksella Pitäjänmäen urheilukentältä maanantai-aamuna noin kello 08:00. Leiriläiset palautetaan väsyneinä mutta onnellisina samaan paikkaan sunnuntai-iltana.

Ohjelma

Ohjelmassa on seikkailua, toimintaa ja kivaa tekemistä koko viikoksi. Päivät alkavat aamiaisella ja lipunnostolla, sen jälkeen lähdetään päivän ohjelmaan. Luvassa on erilaista pelailua ja seikkailuja, askartelua, kilpailuja, urheilua, jalkapalloa, lipunryöstöä, uimista, vesileikkejä, kanotointia, kalastusta, iltanuotioita ja paljon, paljon muuta.

Viime vuosina yksi suosikki on ollut aarreseikkailu, jossa ratkotaan kiperiä tehtäviä ja voittaja pääsee käsiksi aarteeseen. Vanhemmille leiriläisille on järjestetty yöseikkailu, jossa olemme olleet milloin leirinturvajoukoissa, milloin tuhoamassa pahanilkisten Vornan veljesten rakettia. Meillä on myös ollut kunnia saada yksi Suomen ensimmäisistä "escape roomeista" leirillemme.

Vanhassa navetassa järjestettävä leiridisko on yksi odotetuimmista ja parhaimmista diskoista mitä maa päällään kantaa. Kun 70 lasta tanssii ja laulaa diskovalojen loisteessa sadan salaman tahtiin, koko elämä ihan oikeasti räjähtää.

Majoitus

Leirillä majoitumme teltoissa - joko perinteisissä Naigereissä tai PiTan kupoliteltoissa. Ohjaajat huolehtivat, että teltat pysyvät kuivina myös sateen sattuessa. Sää saaressa voi olla mitä tahansa helteen ja kaatosateen väliltä. Koska varsinaisia sisätiloja ei ole, mm. sadevarusteet ja saappaat on syytä pakata mukaan. Pärjäämme kyllä oli sää mikä hyvänsä. Ukkonen ja sade voi olla jopa elämys! Jostain syystä kuitenkin tuntuu, että Bengtsårissa useimmiten paistaa aurinko.

Sähköä ei ole, joten kännykät, pleikkarit ja ipadit on syytä jättää kotiin. Viikon tauko sähköisistä vempeleistä ja sosiaalisesta mediasta tekee hyvää itse kullekin.

Ruokailut

Aamiaiset ja iltapalat syödään leirialueemme katoksella. Lounaat ja päivälliset syömme saaren isossa ruokalassa. Leiriläiset tiskaavat omat astiansa ruokailun jälkeen. Asiaa harjoitellaan ensin valvovan silmän alla jotta astioista tulee myös varmasti puhtaita.

Sauna ja uiminen

Kaksi kertaa viikossa lämpiää "iso sauna", eli saaren iso Meri- tai Rantasauna jossa pääsemme peseytymään kunnolla. Oman rantamme erinomainen telttasauna lämpiää aina tilaisuuden tullen ja uimassa käydään aina kun mahdollista. Helteellä saatamme käydä uimassa useita kertoja päivässä.

Jos uimataito ei vielä ole kovin hyvä, vesileikeistä pääsee kyllä nauttimaan. Emme kuitenkaan päästä sankaria uimaan ilman pelastusliivejä. Kaikkien uimareiden vahtimisessa olemme erittäin tarkkoja. Rannalla on aina useita aikuisia. Uimavalvojat vahtivat lapsia herkeämättä eivätkä tee tällöin mitään muuta.

Yövartio

Yövartioon pääsee halutessaan kaverin tai telttakumppaneiden kanssa. Tämä tarkoittaa että saa ihan luvan kanssa istua yöllä hiljaa nuotiolla ja nauttia tunnelmasta. Lisäksi vielä makkaraa, tikkupullaa tai nuotiolla paistettuja lettuja niin fiilis on aika mainio.

Ihmiset leirillä

Leiriläisiä meillä on viimeaikoina ollut 60-70. Aikuisia on toistakymmentä. Osa tekee töitä lasten kanssa (ohjaajat), osa keittiöllä (köökki), osa hoitaa raskaammat työt (murkut). Meillä saattaa olla myös ns. pikkumurkkuja eli 15-17 vuotiaita aikaisempien vuosien leiriläisiä kokeilemassa miltä leirin tekeminen tuntuu. Innokkaimmat heistä jäävät mukaan leiritoimintaan ohjaajiksi, murkuiksi tai keittiölle. Kaikkia yhdistää vilpitön halu tehdä mahdollisimman hyvä leiri.

Vapaaehtoistyötä

Teemme leiritoimintaa vapaaehtoisvoimin ja suurella sydämellä. PiTan kesäleirejä on järjestetty yhtäjaksoisesti vuodesta 1958, ohjelman muuttuessa vähitellen sodanjälkeisestä ampumahiihtotyyppisestä kesäleiritoiminnasta nykyleirien huippuelämyksiin. Useimmat meistä ohjaajista ovat itsekin olleet tällä samalla leirillä leiriläisinä, rakastuneet saareen ja ihmisiin ja halunneet antaa oman panoksensa leiritoimintaan.

Pidämme lapsestanne hyvää huolta. Lasten turvallisuus, elämykset ja riemu ovat meille tärkeimpiä asioita.
 

PiTan kesäleiri Benkussa 2018

Kesän paras viikko on jälleen takana - tällä kertaa hikoilimme helteessä lähes koko viikon. Kiitos kaikille mahtavasta leiristä!

Käy katsomassa leirikuvia leirin FB sivuilla:

https://www.facebook.com/PiTanKesaleiri/

Tulevan kesän leiri 15.-21.7.2019

Leiriviikon päivämäärä on varmistunut, laittakaapa kalentereihin :) Netti-ilmoittautumiset avataan 1.helmikuuta klo 20:00 näillä sivuilla. Ensimmäiset 55 mahtuvat mukaan, loput pääsevät varasijoille.

Tulevan kesän leiri 15.-21.7.2019

Kesän leirin ilmoittautumiset ovat auki, tervetuloa mukaan!

Leirimaksu on 170 e, PiTan jäseniltä 160 e. Sisarusalennus on 20 e, eli jos teiltä lähtee leirille useampi lapsi, saatte seuraavista lapsista 20 e alennusta kustakin. Hinta sisältää kaksi lämmintä ateriaa päivässä, aamu-, väli-, ja iltapalat, kuljetukset sekä vakuutukset. Sekä viikon täydeltä ohjelmaa!

Leirikirje lähetään kaikille leiriläisille noin kolme viikkoa ennen leirin alkua. Sen mukana tulee mm. varustelista ja tarkemmat ohjeet leirille lähtöä varten.